Jdi na obsah Jdi na menu

Veronica Mars

24. 3. 2021

Veronika se po otřesném zážitku dala na dráhu zločinu, nikoli v jeho páchání, ale v řešení a hledání.

Pátrá na vlastní pěst, i když má přátele nejen u policie, kteří jí vždy pomůžou. Je chytrá, bystrá a umí si dávat souvislosti dohromady, což sou základní znalostí každého detektiva.

Veronika žije sama s otcem, bývalým šerifem Keithem Marsem. Její matka od nich odešla z důvodů, které nejsou Veronice tak úplně jasné. Během seriálu se do jejich domácnosti i vrátí k Veroničině velkému nadšení, ale pak i sama Veronika pozná, že matka je alkoholička, občas se nachomýtne i k nějaké drobné krádeži a navíc otce podváděla s Jakem Kaneem - otcem její nejlepší přítelkyně Lilly.

Veronice také oznámí, že je možné, že Jake je její otec - a tedy že jsou s Duncanem, jejím bývalým a poté zase současným přítelem nevlastní sourozenci. Matku tak odveze do léčebny, na jejíž zaplacení obětuje všechny svoje vydělané peníze, které chtěla použít na školu.
Po jejím boku během seriálu můžeme vidět již zmiňovaného Duncana Kanea, poté také jeho nejlepšího přítele Logana Echollse, policejního důstojníka Lea a v poslední řadě také Pize.

Její nejlepší kamarádkou po smrti Lilly se stává počítačová expertka Cindy McKenzie - zkráceně Mac - po tom, co zjistila, že Mac má na svědomí jeden případ, který Veronica na škole vyšetřovala, a neudala jí.